Šokantno otkriće

U kući užasa u Kaliforniji zatočeno 13 braće i sestara. Pronađeni su u lancima, izgladnjeli i prljavi…

Hina

Jedna od sestara, 17-godišnjakinja, prekinula je košmar svoje braće i sestara. Uspjela je pobjeći i pozvala u nedjelju ujutro broj hitne službe 911 s mobitela pronađenog u kući



Trinaestero braće i sestara zatočeno, među kojima dvogodišnje dijete, neki u okovima, izgladnjeli od vlastitih roditelja: policija je pronašla novu kuću užasa, u Kaliforniji.


Par je zatvoren zbog mučenja i dovođenja u opasnost djece, a određena je jamčevina od devet milijuna dolara svakome za eventualno oslobađanje, objavila je u ponedjeljak policija okruga Riverside gdje se nalazi kuća u Perrisu, dva sata jugoistočno od Los Angelesa.


David Turpin (57) i njegova supruga Louise (49), zasad nisu objasnili zašto je nekoliko njihove djece pronađeno okovano za krevet u tami i užasnom smradu.


Jedna od sestara, 17-godišnjakinja, prekinula je košmar svoje braće i sestara. Uspjela je pobjeći i pozvala u nedjelju ujutro broj hitne službe 911 s mobitela pronađenog u kući.Djevojka, »pomalo mršava«, koja se činila da ima tek 10 godina, po priopćenju policije, »tvrdila je da njezino dvanaest braće i sestara drže zatvorene u kući njihovi roditelji, ističući da su neki privezani lancima i okovima«.

Po dolasku u kuću, policija je prvotno mislila da je 12 otkrivenih osoba, »pothranjenih i vrlo prljavih«, maloljetno ali je potom shvatila da je sedam osoba odraslo, u dobi od 18 do 29 godina. Najmlađa djevojčica ima dvije godine.


Službe za zaštitu djece otvorile su istragu.


David Turpin vodi se kao direktor privatne škole u Perrisu na Internet stranici ministarstva obrazovanja. Adresa odgovara onoj gdje žive Turpini.


Po Los Angeles Timesu, par je živio na toj adresi od 2010., a ranije u Teksasu. Dvaput su proglasili bankrot.


Nova afera koju su prenijeli mediji u cijelom svijetu podsjeća na druge poznate slučajeve otmice. Ariel Castro, nezaposleni vozač autobusa zatočio je i silovao tijekom deset godina tri mlade Amerikanke u svojoj kući u Clevelandu. Uhićen je 2013. kad ga je odala jedna od njih koja je uspjela pobjeći.


Godine 2009. Jaycee Dugard (29) pronađena je u vrtu kuće na području San Francisca nakon što ju je oteo i držao par tijekom 18 godina a imala je i dvoje djece s otmičarem.


U Austriji je Natascha Kampusch pronađena 2006. s 18 godina kako luta okolicom Beča nakon što je pobjegla od otmičara koji ju je držao u zatočeništvu osam godina, dok je Elisabeth Fritzl otac zatočio i silovao 24 godine.