Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1n
Sutra: 9° 9° 1n
19. travnja 2019.
Ekologija

U TRGOVINAMA ŠIROM SVIJETA Ikea će do 2020. obustaviti prodaju plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu

foto: REUTERS
foto: REUTERS
Autor:
Objavljeno: 8. lipanj 2018. u 9:01 2018-06-08T09:01:41+02:00

Najava obustave prodaje plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu sastavni je dio planova Ikee da ubuduće u proizvodnji koristi isključivo obnovljive materijale kao i one koji se mogu reciklirati. Također žele do 2025. potpuno eliminirati emisiju štetnih plinova. U planu je i povećanje ponude bezmesnih jela i grickalica u Ikeinim restoranima.

LONDON - Švedski maloprodajni div Ikea najavio je da će do 2020. godine prestati prodavati plastične proizvode za jednokratnu upotrebu, prenose britanski mediji.

Prodaja će biti obustavljena u svim Ikeinim trgovinama širom svijeta, a iz švedske kompanije dodaju da će ubuduće kreirati proizvode koji će se moći prepraviti, preprodati i reciklirati.

Potez švedske kompanije nadovezuje se na najavu Europske unije da će zabraniti plastične proizvode poput slamki, higijenskih i štapića za miješanje pića te držača balona.

Plastika za jednokratnu upotrebu može teško ugroziti život u morima, napominje BBC.

Najava obustave prodaje plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu sastavni je dio planova Ikee da ubuduće u proizvodnji koristi isključivo obnovljive materijale kao i one koji se mogu reciklirati. Također žele do 2025. potpuno eliminirati emisiju štetnih plinova.

U planu je i povećanje ponude bezmesnih jela i grickalica u Ikeinim restoranima.

"Zbog naše veličine i globalnog dosega imamo priliku inspirirati više od milijardu ljudi i omogućiti im da žive bolje, u okviru granica koje naš planet može podnijeti", kazao je izvršni direktor Inter Ikea Groupa Torbjorn Loof.

"Ustrajemo u namjeri da preuzmemo vodeću ulogu u suradnji sa svima - od dobavljača sirovina sve do naših klijenata i partnera", dodao je Loof.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka