Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
11. prosinca 2019.
Raketiranje kolone

U Srbiji podnijeta prijava za ratni zločin protiv ministra Krstičevića: Terete ga za smrt 81 srpskog civila

Foto Vjeran Žganec Rogulja / PIXSELL
Foto Vjeran Žganec Rogulja / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 12. siječanj 2019. u 9:08 2019-01-12T09:08:31+01:00

Bratić u kaznenoj prijavi tvrdi da su Krstičević i suučesnici čija se imena ne navode u agencijskoj vijesti počinili dva kaznena djela – ratni zločin protiv civilnog stanovništa i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika

Srbijanski odvjetnik Dušan Bratić podnio je tužilaštvu za ratne zločine Srbije kaznenu prijavu protiv hrvatskog ministra obrane i potpredsjednika hrvatske vlade Damira Krstičevića i suučesnika zbog sumnje da su 1995. ubili 81 civila srpske nacionalnosti, piše u subotu beogradska Politika.

Bratić zastupa bivšeg pilota JNA Ljubomira Bajića koji je raketirao Banske dvore u jesen 1991., zbog čega se protiv njega u Zagrebu vodi istraga.

Politika prenosi tvrdnje da je Krstičević bio zapovjednik 4. gardijske brigade Hrvatske vojske koja je sudjelovala u raketiranju kolone srpskih izbjeglica u mjestu Bravnice, kod Jajca, u BiH, 12. i 13. rujna 1995.

Po pisanju lista srpski civili ubijani su pucnjima iz vatrenog oružja i ispaljivanjem raketa iz raketnog bacača na izbjegličku kolonu koja se kretala putem Donji Vakuf – Jajce.

Bratić u kaznenoj prijavi tvrdi da su Krstičević i suučesnici čija se imena ne navode u agencijskoj vijesti počinili dva kaznena djela – ratni zločin protiv civilnog stanovništa i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.