Operacija u Homsu

U Siriji ubijen sin vođe terorističke Islamske države Al-Bagdadija

Hina

Reuters

Reuters

Agencija je objavila fotografiju dječaka koji nosi oružje i odjeven je u vojničku odoru, ne navodeći detalje kada je došlo do ubojstv



BEJRUT Sin čelnika Islamske države Abu Bakra al-Bagdadija ubijen je u gradu Homsu u središnjoj Siriji, objavila je u utorak navečer novinska agencija bliska ovoj skupini.  


»Sin kalifa, Hudajfaha al-Badrija, ubijen je u operaciji protiv Nusajrijaha (termin koji skupina koristi za snage režima predsjednika Bašara al-Asada) i Rusa, u termoelektrani u Holmsu«, navela je agencija Nashir News.


Agencija je objavila fotografiju dječaka koji nosi oružje i odjeven je u vojničku odoru, ne navodeći detalje kada je došlo do ubojstva.




Al-Bagdadi je 2014. proglasio kalifat koji je obuhvatio dijelove Sirije i Iraka. Sebe smatra nasljednikom Muhameda te da ima pravo na titulu kalife, čelnika Muslimana.


U lipnju je Irak objavio da je ubio najmanje 45 militanata Islamske države prilikom zračnog napada u sirijskom gradu Hajinu, što je bio posljednji u seriji napada koje predvodi Bagdad.


Vojska je objavila da su irački borbeni zrakoplovi F-16 ciljali sastanak visokih dužnosnika Islamske države na sirijskom teritoriju.


Među ubijenim teroristima, kako ih naziva sirijska vojska, nalazi se i glasnik šefa Islamske države Abu Bakra al-Bagdadija, dodaje se u izvješću ali se ne navodi kada je točno zračni udar izveden.