Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
23. veljače 2019.
Brojke, nažalost, nisu konačne

U Nepalu dosad izbrojano preko 7.000 žrtava potresa

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 3. svibanj 2015. u 8:37 2015-05-03T08:37:50+02:00

Više od tjedan dana nakon potresa nepalske vlasti ne gaje više nadu da će pronaći žive osobe u ruševinama a spasioci su usredotočeni na stanovništvo odsječeno od svijeta u područjima najpogođenijima potresom

KATMANDU – Snažan potres do kojeg je došlo 25. travnja u Nepalu uzrokovao je smrt više od 7.000 osoba a više tisuća je ozlijeđenih, prema najnovijim privremenim podacima Nacionalnog centra za hitne operacije objavljenim u nedjelju.

Točno 7.040 osoba smrtno je stradalo a 14.000 ih je ozlijeđeno u potresu jačine 7,8 po Richteru koji je pogodio tu himalajsku zemlju. No, »te bi se brojke mogle povećati«, rekao je dužnosnik vladine agencije.

Više od sto osoba poginulo je u toj katastrofi i u Kini i Indiji.

Više od tjedan dana nakon potresa nepalske vlasti ne gaje više nadu da će pronaći žive osobe u ruševinama a spasioci su usredotočeni na stanovništvo odsječeno od svijeta u područjima najpogođenijima potresom.

Vlada je u nedjelju objavila i da se više od 80 stranaca smatra nestalima.

»Po našim saznanjima, 82 stranaca iz različitih zemalja vode se kao nestali«, rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Laxmi Dhakal.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
UKLJUČITE SE I VI ZA BOLJE OBRAZOVANJE!
Započela je modernizacija strukovnog obrazovanja na dobrobit učenika i gospodarstva Republike Hrvatske!

UKLJUČITE SE I VI ZA BOLJE OBRAZOVANJE!