Intervencija u obiteljskoj svađi

U Chicagu policija greškom ubila majku petero djece

Hina

Prosvjed protiv policijskog nasilja / Reuters

Prosvjed protiv policijskog nasilja / Reuters

Policija Chicaga, već prozivana zbog brojnih pogrešaka i optuživana za rasizam, usmrtila je tri osobe u subotu, među kojima majku petero djece, pogođenu pri policijskog intervenciji u obiteljskoj svađi

CHICAGO Policija Chicaga, već prozivana zbog brojnih pogrešaka i optuživana za rasizam, usmrtila je tri osobe u subotu, među kojima majku petero djece, pogođenu pri policijskog intervenciji u obiteljskoj svađi.Radi se o prvom nasilju nakon prosvjeda koje je prošlog mjeseca izazvalo emitiranje prizora pogibije crnog adolescenta, kojega je policajac bijelac usmrtio sa 16 metaka u tom gradu godinu dana ranije.

U priopćenju policija je potvrdila da je intervenirala u četvrti nakon poziva zbog obiteljskog nasilja. Po dolasku, »policajci su se suočili s agresivnom osobom i jedan je od njih morao upotrijebiti oružje, smrtno ranivši dvije osobe«, objavila je policija.


»Žena u dobi od 55 godina slučajno je ranjena i tragično umrla«, dodala je policija koja je uputila izraze sućuti rodbini žrtve.


Po lokalnim medijima, žrtve su dvoje crnaca – Bettie Jones, majka petero djece i Quintonio LeGrier, 19-godišnji student.




Po Chicago Tribuneu, Quintonio LeGrier bio je mentalno bolestan i prijetio je ocu bejzbol palicom zbog čega je i pozvana policija. Bettie Jones bila njihova susjeda a otac ju je zamolio da dočeka policajce.


U odvojenom incidentu, čikaška policija potvrdila je da je pucala na naoružanog muškarca u intervenciji »tijekom napada«. Ranjeni muškarac preminuo je u bolnici.