Nova izjava

Trumpu se ne sviđaju istrage o spolnom zlostavljanju: ‘Ovo je užasno vrijeme za mlade muškarce u SAD-u’

Hina

Reuters

Reuters

»Ovo je doista užasno vrijeme za mlade muškarce u Americi, možete biti krivi za nešto za što niste krivi«, rekao je u vrtu Bijele kuće. »Ovo je doista teško vrijeme«, istaknuo je



Američki predsjednik Donald Trump ocijenio je u utorak da mladi muškarci u Americi žive u »užasnom« vremenu, u razgovoru s novinarima o njegovu kandidatu za Vrhovni sud optuženom bez dokaza za spolno zlostavljanje.


»Ovo je doista užasno vrijeme za mlade muškarce u Americi, možete biti krivi za nešto za što niste krivi«, rekao je u vrtu Bijele kuće.


»Ovo je doista teško vrijeme«, istaknuo je, ocijenivši da se čovjeka nerijetko osudi i prije nego mu se dokaže krivnja.




»Čitav život sam slušao da ste nedužni sve dok vam se ne dokaže krivnja. Danas ste krivi dok se ne dokaže da ste nedužni«.


Sudac Brett Kavanaugh, Trumpov kandidat za Vrhovni sud, optužen je za spolno zlostavljanje na zabavi u elitnoj četvrti Washingtona početkom 80-ih dok je bio


tinejdžer. On odlučno poriče optužbe.


»On je kvalitetan čovjek i sjajan sudac (…) Bori se za svoj ugled, za svoju obitelj«, rekao je Trump.


Odgovarajući na pitanje o glasovanju u Senatu koji treba potvrditi imenovanje Kavanaugha na tu visoku dužnost, Trump je bio oprezan i rekao da treba pričekati rezultat istrage koju trenutačno vodi savezna policija.


»Ovisi što će pronaći FBI. Naporno rade, vidjet ćemo«, rekao je.


Pod pritiskom demokratskih zastupnika i šačice republikanaca, američki predsjednik je u petak naredio FBI-ju da »dodatno istraži« Kavanaugha, dan pošto je Senat saslušao njegovu tužiteljicu Christine Blasey Ford koja nije pružila niti jedan dokaz za svoju optužbu.


Tužiteljica za spolne zločine koja je ispitivala Blasey Ford na saslušanju u Pravosudnom odboru napisala je izviješće republikancima u Senatu rekavši kako optužbe Ford nemaju razinu dokaza potrebnu za pravosudni progon.