Neviđen napad

Trumpov savjetnik: ‘Mediji su dio oporbe i ne razumiju ovu zemlju. Trebali bi biti poniženi i ušutjeti’

Hina

Reuters

Reuters

»Medijima bi trebalo biti neugodno, trebali bi se osjećati poniženi i barem jednom trebali bi ušutjeti i slušati«, rekao je Bannon koji je prije nego što će postati član Trumpove ekipe bio vlasnik portala krajnje desnice Breitbart News



Mediji su »dio oporbe« i »trebali bi ušutjeti«, ocijenio je Steve Bannon, savjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa u izjavi za dnevnik The New York Times.


»Želim da me citirate. Mediji su ovdje dio oporbe. Oni ne razumiju ovu zemlju. Ne razumiju zašto je Donald Trump predsjednik Sjedinjenih Država«, izjavio je Bannon, bivši direktor kapmanje republikanskog predsjednika koji je postao njegov visoki savjetnik i glavni strateg.


»Medijima bi trebalo biti neugodno, trebali bi se osjećati poniženi i barem jednom trebali bi ušutjeti i slušati«, rekao je Bannon koji je prije nego što će postati član Trumpove ekipe bio vlasnik portala krajnje desnice Breitbart News.




»Veliki mediji nisu otpustili nijednu osobu koja je pratila našu kampanju«, rekao je Bannon i objasnio »pogledajte Twittere tih ljudi: to su obični militanti kampanje (Hillary) Clinton«.


»Zato nemate moći. Ponizili su vas«, objasnio je Bannon koji rijetko daje intervjue, a takve je ocjene izgovorio u vrijeme oštre polemike između medija i novog predsjednika koja je nastala otkako je Trump prošli tjedan ušao u bijelu kuću.


Trump je u subotu rekao da je »u ratu« s medijima i da su novinari dio »najnepoštenijih ljudi na svijetu«.


Mediji su jednu za drugom osporavali tvrdnje administracije Donalda Trumpa nazivajući ih lažima, ali administracija nije nikad popustila.


U ponedjeljak je Donald Trump ustvrdio u govoru zastupnicima da je tri do pet milijuna ilegalnih useljenika protuzakonito glasalo na izborima.


Mediji su naglasili da nema nikakva dokaza za tako veliku izbornu prijevaru. No glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer u utorak je ustvrdio da predsjednik nije promijenio mišljenje, ali nije ponudio nikakav konkretan element za svoje tvrdnje.