Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 6
Sutra: 9° 9° 6
26. siječnja 2020.
Sporna nagodba

Trumpov ministar rada podnosi ostavku zbog slučaja Epstein

Donald Trump i Alex Acosta, Foto: REUTERS
Donald Trump i Alex Acosta, Foto: REUTERS
Autor:
Objavljeno: 12. srpanj 2019. u 17:17 2019-07-12T17:17:59+02:00

Jutros sam nazvao predsjednika i rekao mu da mislim da bi bilo najbolje da podnesem ostavku«, rekao je Acosta iz vrta Bijele kuće gdje je bio s Donaldom Trumpom

 Američki ministar rada Alexander Acosta, zbog problematičnog vođenja pravosudnog predmeta protiv menadžera Jeffreya Epsteina zbog spolnog zlostavljanja maloljetnica, najavio u petak svoju ostavku.

»Jutros sam nazvao predsjednika i rekao mu da mislim da bi bilo najbolje da podnesem ostavku«, rekao je Acosta iz vrta Bijele kuće gdje je bio s Donaldom Trumpom.

»Alex Acosta je bio jako dobar ministar rada«, komentirao je američki predsjednik. Novi ministar rada postao je Acostin zamjenik Patrick Pizzella.

Acosta je u Trumpovom kabinetu od travnja 2017. a od 2005. do 2009. bio je savezni tužitelj na Floridi.

Tamo se prvi puta bavio slučajem Jeffreya Epsteina i optužbama protiv njega za spolne odnose s maloljetnicama.

Tada je postignuta izvansudska nagodba po kojoj je Epstein dobio 13 mjeseci zatvora, od čega je dobar dio proveo u svom uredu u Palm Beachu. Tužitelji su sporazum ispregovarali pod vodstvom Acoste.

Epstein je u ponedjeljak u New Yorku optužen za spolna zlostavljanja više desetaka maloljetnica i mogao bi biti osuđen na 45 godina zatvora.

Acosta je na kritike da je kazna 2008. bila daleko preblaga u utorak odgovorio da su Epsteinovi zločini grozni i rekao da mu je drago da tužitelji imaju nove dokaze i svjedočenja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu