Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 3° 3° 1
21. siječnja 2019.
Američki predsjednik

Trump želi što brži povratak američkih snaga iz Sirije

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 16. travanj 2018. u 7:10 2018-04-16T07:10:34+02:00

»Američka misija nije se promijenila – predsjednik je bio jasan da želi da se američke snage vrate što je prije moguće«, rekla je Sarah Sanders u priopćenju

Američki predsjednik Donald Trump i dalje želi da se američke snage vrate u domovinu iz Sirije što je prije moguće, objavila je u nedjelju Bijela kuća, nakon što je francuski šef države Emmanuel Macron rekao da je uvjerio Trumpa da zadrži snage u Siriji dulje vremena.

»Američka misija nije se promijenila – predsjednik je bio jasan da želi da se američke snage vrate što je prije moguće«, rekla je Sarah Sanders u priopćenju.

»Odlučni smo potpuno poraziti IS i stvoriti uvjete koji će spriječiti njegov povratak. Osim toga, očekujemo od naših regionalnih saveznika i partnera da preuzmu veću odgovornost i vojno i financijski kako bi se regija učinila sigurnom«, rekla je.

Macron je u nedjelju rekao da je uvjerio američkog kolegu Trumpa koji je želio povući američke snage iz Sirije, da ih tamo zadrži.

U telefonskom razgovoru uoči zajedničkog američkog, francuskog i britanskog napada na sirijske vojne ciljeve u subotu, Macron je, kako je rekao, uvjerio Trumpa da se ne povlači iz Sirije.

»Uvjerili smo ga da je tamo potrebno ostati«, kazao je.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka