Kremlj

Trump u telefonskom razgovoru pozvao Putina u Washington

Hina

Reuters

Reuters

 Američki predsjednik Donald Trump pozvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina da dođe u Washington, rekao je glasnogovornik Kremlja u ponedjeljak. Trump je uputio poziv u telefonskom razgovoru s Putinom 20. ožujka, rekao je glasnogovornik Kremlja Juri Ušakov u ponedjeljak u Moskvi, prema ruskoj novinskoj agenciji Interfax.Trump je kratko nakon razgovora rekao novinarima da su on i Putin razgovarali o sastanku »u skoroj budućnosti« no nisu rekli gdje bi se on trebao održati.

Tajnica za medije Sarah Sanders rekla je u ponedjeljak da su Trump i Putin preko telefona razgovarali o bilateralnom susretu. Kazala je da su razgovarali o »većem broju potencijalnih mjesta, uključujući Bijelu kuću« no dodala da »zasad nema više ništa dodati«.


Prema Interfaxu, Ušakov je rekao da dvojica čelnika nisu razgovarala o tome kada bi se sastanak trebao održati no da se nada da SAD neće povući prijedlog.Putin je prošli tjedan rekao da je spreman sastati se s Trumpom unatoč odluci SAD-a da protjera 60 ruskih diplomata i zatvori ruske konzulate u solidarnosti Velikom Britanijom nakon trovanja bivšega špijuna Sergeja Skripala i njegove kćeri Julije.