Otklanja sumnje u sukob interesa

Trump prepustio vođenje svog poslovnog carstva dvojici starijih sinova

Hina

Reuters

Reuters



Donald Trump izjavio je u srijedu da je vođenje svog poslovnog carstva prepustio dvojici starijih sinova, Ericu i Donaldu mlađem, do isteka mandata, kako bi otklonio sumnje u sukob interesa.


»Dvojica mojih sinova ovdje nazočnih, Don i Eric, vodit će tvrtku. Vodit će ju veoma profesionalno. O tome me neće izvještavati«, rekao je izabrani predsjednik na tiskovnoj konferenciji.


Trump Organization u koji ulaze hoteli, luksuzne zgrade i tereni za golf diljem svijeta, neće usto zaključiti nijedan ugovor tijekom Trumpova mandata u Bijeloj kući i prekinut će ugovore o kojima se trenutačno pregovara.


»Nijedan ugovor u inozemstvu neće se potpisati tijekom Trumpova mandata«, rekla je na toj tiskovnoj konferenciji Sheri Dillon, Trumpova odvjetnica. Budu li se novi ugovori potpisivali u Sjedinjenim Državama, bit će »temeljito preispitani«, dodala je.Trumpov izbor je potaknuo bojazni zbog brojnih sukoba interesa u vezi s poslovanjem njegove tvrtke u inozemstvu, napose u Turskoj, u Južnoj Koreji i u Brazilu. Dillon je usto stala u obranu Trumpove odluke da potpuno ne demontira tvrtku dajući je na prodaju, kao što su tražili neki stručnjaci.»Izabranog predsjednika ne treba obvezivati da uništi tvrtku koju je stvorio«, ocijenila je odvjetnica.