Timeova osoba godine

Trump preporučio Greti Thunberg da se “opusti” i ode u kino. Njen odgovor je sjajan

Hina

REUTERS

REUTERS

»Greta mora naučiti kontrolirati svoju ljutnju i onda može pogledati neki dobar stari film s prijateljem/prijateljicom!«, dodao je. »Opusti se, Greta, opusti se!«, zaključio je republikanski milijarder koji je povukao Sjedinjene Države iz Pariškog klimatskog dogovora



Američki predsjednik Donald Trump našalio se u četvrtak na račun »ljutnje« mlade švedske aktivistkinje Grete Thunberg u vezi s klimom, preporučivši joj da se »opusti« i ode u kino.


»To je smiješno«, reagirao je stanar Bijele kuće na objavu na Twitteru čestitajući joj na proglašenju »osobe godine« po ocjeni časopisa Time.


»Greta mora naučiti kontrolirati svoju ljutnju i onda može pogledati neki dobar stari film s prijateljem/prijateljicom!«, dodao je. »Opusti se, Greta, opusti se!«, zaključio je republikanski milijarder koji je povukao Sjedinjene Države iz Pariškog klimatskog dogovora.




Thunberg je na to odgovrila promjenom u svom “bio” statusu opisavši sebe kao “tinejdžericu koja radi na svom problemu s ljutnjom koja se trenutno opušta i gleda staromodni film film s prijateljem”.


Šesnaestogodišnjakinja koja je javno priznala da pati od lakšeg oblika autizma, postala je u srijedu najmlađa »osoba godine« časopisa Time.


»Sjajno, nevjerojatno, velika je to čast koja je osim meni ukazana i pokretu #FridaysForFuture i aktivistima za klimu diljem svijeta«, reagirala je u četvrtak na Twitteru nakon objave informacije u američkom časopisu.


Američki predsjednik je Timeovo priznanje primio 2016.


REUTERS


REUTERS