Zamjenjuje je dvojnica?

Trump odbacio teorije urote o ‘lažnoj Melaniji’

Hina

Reuters

Reuters

»Fake News (lažne vijesti) 'fotšopirali' su Melanijine fotografije i proširili teoriju urote da to nije moja supruga nego njezina dvojnica u Alabami i drugdje«, napisao je američki predsjednik



WASHINGTON Američki predsjednik Donald Tump oštro je u srijedu opovrgnuo teorije da prvu damu Melaniju Trump na nekim službenim putovanjima zamjenjuje njezina »dvojnica«.


Riječ je o staroj teoriji aktualiziranoj ovaj tjedan na društvenim mrežama pošto je predsjednički par u petak posjetio Alabamu, južnu američku saveznu državu poharanu smrtonosnim tornadima.


»Fake News (lažne vijesti) ‘fotšopirale’ su Melanijine fotografije i proširili teoriju urote da to nije moja supruga nego njezina dvojnica u Alabami i drugdje«, napisao je američki predsjednik.




Nije naveo koga to on stavlja u kategoriju »Fake News«, a riječ je o terminu koji sam često rabi.


»Svakog dana sve su luđi«, dodao je predsjednik.


Već u ponedjeljak Stephanie Grisham, glasnogovornica gospođe Trump, razljutila se što neki šire takve lažne glasine i to u jeku tragedije.


»Sramota«, napisala je na Twitteru Grisham.


Donald Trump, dok je bio kralj nekretnina u New Yorku, sam je godina podržavao teoriju urote prema kojoj bivši američki predsjednik Barack Obame, prvi crnac na toj dužnosti, nije rođen na američkom tlu.