Intervju

Trump: ‘Obožavam imigrante, ova zemlja počiva na njima’

Hina

Reuters

Reuters



“Obožavam imigrante”, riječi su američkog predsjednika Donalda Trumpa kojima je odmah na početku svoje predsjedničke kampanje pokušao privući Hispanoamerikance, u intervjuu koji je dao za američku hispanofonsku televiziju Telemundo u četvrtak.


Novinara koji ga je upitao zbog čega ima tako tvrd stav prema imigrantima, Trump je odmah prekinuo i rekao mu: “Mislite, ilegalnim imigrantima. Jer prema imigrantima sam bio dobar”.


“Obožavam imigranate. Ova zemlja počiva na imigrantima”, istaknuo je.




Trump je naglasio u intervjuu – prvom za jednu hispanofonsku televiziju – da stopa nezaposlenosti Hispanoamerikanaca nikad u povijesti zemlje nije bila tako niska, a da je narasla i njegova popularnost među tom zajednicom.


Trump je ustvrdio da hispanoamerička zajednica zapravo želi da on bude čvrst i odlučan oko granica.


Oni “ne žele ljude koji dolaze uzeti njihove poslove. Ne žele da dođu kriminalci, jer oni razumiju granicu bolje od ikog drugog”, istaknuo je američki predsjednik.


Upitan u vezi svog tvita u kojem je obećao protjerati “milijune ilegalnih stranaca”, Trump je odgovorio da mnogi među njima nisu iz Latinske Amerike nego iz Kine “i drugih dijelova svijeta koje ne možete ni zamisliti”.


Pozdravljajući napore koje je u posljednje vrijeme poduzeo Meksiko kako bi zaustavio ilegalnu imigraciju prema Sjedinjenim Državama, Trump je ocijenio da će mu njegov tvrdi stav prema Kubi i Venezueli donijeti 2020. simpatiju hispanskog biračkog tijela.


“Pozabavit ćemo se Kubom kako treba”, obećao je. “Ne na Obamin način, koji je bio katastrofa”.


Trump je u utorak započeo svoju predsjedničku kampanju za izbore 2020. s Floride, ključne države američkih izbora u kojoj glasovi hispanske zajednice imaju ključnu važnost.