Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 4
Sutra: 5° 5° 4
19. siječnja 2019.
Očekuje plodan razgovor

Tradicionalni Forum Alpbach: Pahor očekuje da će se u Austriji susresti s hrvatskom predsjednicom

D. Kovačević
D. Kovačević
Autor:
Objavljeno: 20. kolovoz 2015. u 15:43 2015-08-20T15:43:00+02:00

Na pitanje o »ohlađenim odnosima« sa Zagrebom odgovorio je kako se nada da će u Alpbachu razgovarati s hrvatskom predsjednicom, što bi bio prvi susret na takvoj razini od izbijanja arbitražne afere prije mjesec dana, kada je politička komunikacija Zagreba i Ljubljane prema tvrdnjama slovenskih medija praktično prekinuta

LJUBLJANA – Slovenski predsjednik Borut Pahor očekuje da će se s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović susresti u austrijskom Alpbachu, gdje će se 30. ovog mjeseca održati tradicionalni, već 70. Forum Alpbach, potvrdio je u četvrtak ured slovenskog predsjednika.

Da će se oboje odazvati pozivu da sudjeluju na forumu na kojemu očekuju oko 4500 sudionika, hrvatska predsjednica i slovenski predsjednik potvrdili su austrijskom kolegi Heinzu Fischeru prilikom njihova trilateralnog susreta u Sloveniji početkom godine.

Pahor je u srijedu za Slovensku tiskovnu agenciju STA kazao kako Slovenija i dalje podržava stajalište da rad arbitražnog suda treba nastaviti i nakon što je Hrvatska istupila iz arbitražnog postupka, te da arbitri trebaju donijeti konačnu presudu.

Na pitanje o »ohlađenim odnosima« sa Zagrebom odgovorio je kako se nada da će u Alpbachu razgovarati s hrvatskom predsjednicom, što bi bio prvi susret na takvoj razini od izbijanja arbitražne afere prije mjesec dana, kada je politička komunikacija Zagreba i Ljubljane prema tvrdnjama slovenskih medija praktično prekinuta.

»Naš plan je bio da se nađemo u Alpbachu i osobno ne vidim razloga da to promijenim«, kazao je Pahor, dodavši da s hrvatskom predsjednicom očekuje plodan razgovor.

»Za mene je bitno da arbitražni sud nastavi svoj rad, ali je važno da se dinamika naših političkih kontakata s Hrvatskom bitno ne promijeni«, naveo je Pahor u srijedu za STA.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka