Do nedjelje još metar snijega

Tisuće ljudi zametene u Alpama: Dosad najmanje desetero poginulih, a najgore, nažalost, tek slijedi

P. N.

Reuters

Reuters

Mnoga su velika skijališta zatvorena, a lokalni mediji pišu da najgore tek dolazi i da se do nedjelje očekuje još barem metar novog snijega. Meteorolozi također ističu i da je riječ o snježnoj oluji koja se viđa jednom u deset godina



U nezapamćenih lavinama u austrijskim Alpama dosad je, prema službenim podacima, poginulo deset ljudi. Još se traga za nekim nestalim skijašima, ali potragu otežavaju ekstremne vremenske prilike koje prijete i spasiteljima.


Pronađeno je dvoje mrtvih u lavinama u mjestu Abtenau. Riječ je o o 23-godišnjoj djevojci i njezinom 28-godišnjem partneru koje je lavina odbacila u ponor, a tamo ih je zatrpao snijeg. Potraga za njima morala je biti obustavljena na neko vrijeme.


Mnoga su velika skijališta zatvorena, a lokalni mediji pišu da najgore tek dolazi i da se do nedjelje očekuje još barem metar novog snijega. Meteorolozi također ističu i da je riječ o snježnoj oluji koja se viđa jednom u deset godina.




Među onima koji su odsječeni od svijeta su i deseci tisuća skijaša iz Hrvatske. Među njima je i novinarka Nove TV Ivana Brkić, koja se u Austriji nalazi na obiteljskom odmoru.


– Obertauern je danas ovdje potpuno blokiran, odnosno izoliran. Niti jedna cesta, apsolutno niti jedna koja vodi prema ovdje nije prohodna. Austrijanci se, naime, jako boje lavina koje prijete, ali ovdje cijelo vrijeme, dan, noć, pada gust snijeg tako da su vozilima zabranili ulazak danas u Obertauern, piše Dnevnik.hr.