Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
19. veljače 2019.
Teške ozljede

Tijekom razgledavanja u životinjskom rezervatu majku i sina napala - žirafa

Pixabay.com / Ilustracija
Pixabay.com / Ilustracija
Autor:
Objavljeno: 8. rujan 2018. u 7:58 2018-09-08T07:58:05+02:00

Južnoafrički rezervat Blyde Wildlife Estate ograđen je električnim ogradama i pruža utočište za 154 životinje te je pod stalnim nadzorom čuvara.

Trogodišnji dječak možda će imati trajno oštećenje mozga nakon što je njega i majku napala žirafa. Finn Williams i njegova majka Katy, bore se za život nakon što ih je u blizini doma pregazila žirafa sa staništem u južnoafričkom prirodnom rezervatu.

Otac i suprug, britanski znanstvenik Sam Williams, očajnički je pokušao otjerati životinju, a nesretna žena i sin odmah su transportirani u bolnicu.

Nesretan čin prirode

Katy se trenutno nalazi u induciranoj komi i ima više ozljeda, ali oba bolesnika su u stabilnom stanju.

Rezervat Blyde Wildlife Estate ograđen je električnim ogradama i pruža utočište za 154 životinje, te je pod stalnim nadzorom čuvara. Otac je rekao da je napad „nesretni čin prirode u kojem je žirafa vidjela prijetnju u njegovoj ženi i sinu“.

Supružnici Williams oboje su zaposlenici rezervata, a ovaj napad dogodio se samo nekoliko mjeseci nakon slične situacije u kojoj je žirafa glavom udarila snimatelja koji je radio na televizijskoj seriji te ga tako usmrtila.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Poduzetnik u Zabi pronašao banku-partnera