Teške ozljede

Tijekom razgledavanja u životinjskom rezervatu majku i sina napala – žirafa

P. N.

Pixabay.com / Ilustracija

Pixabay.com / Ilustracija

Južnoafrički rezervat Blyde Wildlife Estate ograđen je električnim ogradama i pruža utočište za 154 životinje te je pod stalnim nadzorom čuvara.



Trogodišnji dječak možda će imati trajno oštećenje mozga nakon što je njega i majku napala žirafa. Finn Williams i njegova majka Katy, bore se za život nakon što ih je u blizini doma pregazila žirafa sa staništem u južnoafričkom prirodnom rezervatu.


Otac i suprug, britanski znanstvenik Sam Williams, očajnički je pokušao otjerati životinju, a nesretna žena i sin odmah su transportirani u bolnicu.


Nesretan čin prirode


Katy se trenutno nalazi u induciranoj komi i ima više ozljeda, ali oba bolesnika su u stabilnom stanju.




Rezervat Blyde Wildlife Estate ograđen je električnim ogradama i pruža utočište za 154 životinje, te je pod stalnim nadzorom čuvara. Otac je rekao da je napad „nesretni čin prirode u kojem je žirafa vidjela prijetnju u njegovoj ženi i sinu“.


Supružnici Williams oboje su zaposlenici rezervata, a ovaj napad dogodio se samo nekoliko mjeseci nakon slične situacije u kojoj je žirafa glavom udarila snimatelja koji je radio na televizijskoj seriji te ga tako usmrtila.