Masakr u obitelji

Teksašanin ubio četvero djece i dvoje odraslih

Hina

Još je jedna žena kritično nakon što je pogođena u glavu u Springu, blizu Houstona, kazao je policijski dužnosnik Ron Hickman, ističući da su ubijene odrasle osobe muškarci



CHICAGO – Jedan je muškarac ubio četvero djece i dvoje odraslih tijekom obiteljske svađe u srijedu u Teksasu, na jugu Sjedinjenh Država, prije nego je uhićen i pritvoren pošto ga je okružila policija, rečeno je iz policijskog izvora.


Još je jedna žena kritično nakon što je pogođena u glavu u Springu, blizu Houstona, kazao je policijski dužnosnik Ron Hickman, ističući da su ubijene odrasle osobe muškarci.


Prije nego su je odvezli u bolnicu, teško ranjena žena uspjela je reći u kojem pravcu se odvezao osumnjičeni, član njezine obitelji.




Policajci, njih pedesetak, gonili su ga dvadesetak minuta te ga opkolili uperenim oružjem.


Muškarac je uhićen i pritvoren, piše na Twitteru ureda šerifa okruga Harris.


Pucnjava u Teksasu tek je zadnja u niz eksplozija nasilja vatrenim oružjem koje su u SAD-u česte.


Predsjednik Barack Obama pozvao je početkom lipnja Amerikance da »preispitaju svoju savjest« u pitanju oružja. Američki Kongres ne uspijeva ograničiti dopuštenja za nošenje oružja pod pritiskom moćnog lobija NRA koji se protivi svakoj kontroli držanja vatrenog oružja pozivajući se pritom na Drugi amandman Ustava o pravu na zakonitu obranu.