Ubio se prije smjene

Talijanski svećenik pedofil objesio se u sakristiji u Trstu

Hina

U razgovoru s biskupom u subotu, msgr. Giampaolo Crepaldi, 48-godišnji svećenik, priznao je »stare« zločine nad 13-godišnjom djevojčicom i zatražio dva dana za pripremu pisma kojim bi tražio oprost od Boga, Crkve i žrtve



RIM – Talijanski svećenik koji je priznao »teški zločin« nad jednom djevojkom objesio se u utorak u svojoj sakristiji u Trstu neposredno prije dolaska biskupa koji mu je trebao objaviti smjenu s dužnosti, objavila je tršćanska biskupija.


U razgovoru s biskupom u subotu, msgr. Giampaolo Crepaldi, 48-godišnji svećenik, priznao je »stare« zločine nad 13-godišnjom djevojčicom i zatražio dva dana za pripremu pisma kojim bi tražio oprost od Boga, Crkve i žrtve.


No, kad je biskup došao u utorak popodne na sastanak na kojem mu je svećenik trebao službeno potpisati dokument o otpustu iz službe i pokretanju kanonskog postupka protiv njega, pronašao je svećenika obješenog u sakristiji.




U priopćenju na svojoj mrežnoj stranici biskupija poziva vjernike da mole za svećenikovu dušu i žali što postupak nije završio predviđenim kanonskim i pravnim putem koji bi svećeniku mogao donijeti »ljudsku i kršćansku obnovu uz poštivanje zakona«.