Priroda je podivljala

Tajfun Mangkhut pustoši Hong Kong. O njegovoj snazi sve govori snimka ljudi koji se na ulici bore za život

P. N.

foto: screenshot youtube

foto: screenshot youtube

Mangkhut je već poharao sjever Filipine, gdje je poginulo nekoliko desetak ljudi. Vjetrovi ovog tajfuna u Hong Kongu pušu do 165 kilometara na sat, a kako izgleda naći se na ulici, suočen sa snagom vjetra, najbolje govori ovaj video.



Do uragan Florence pustoši obalni dio Sjedinjenih Američkih Država na potezu Sjeverna Carolina – Južna Karolina, u kineskom Hong Kongu sve pred sobom nosi tajfun Mangkhut, kojeg mediji bilježe kao najjaču oluju u tekućoj godini.


Mangkhut je već poharao sjever Filipine, gdje je poginulo nekoliko desetak ljudi. Vjetrovi ovog tajfuna u Hong Kongu pušu do 195 kilometara na sat, a kako izgleda naći se na ulici Hong Konga najbolje govori ovaj video.


foto: screenshot


foto: screenshot





U Hong Kongu do sada je povrijeđeno najmanje stotinu ljudi, a među zastrašujućim snimcima koji stižu iz tog grada mogu se vidjeti i snimke zgrada koje se ljuljaju pod snagom vjetra. 


foto: screenshot


foto: screenshot



Lokalni mediji izvještavaju da je ovo najjači tajfun još od tajfuna Hope iz 1979. godine, odnosno da je Mangkhut jači od super-tajfuna Hato, koji je zabilježen prošle godine.