Brutalni napad

TERORIZAM U Bagdadu eksplodirala municija skrivena u džamiji. Ubijeno 18 ljudi, barem 90 ranjenih

Hina

Reuters

Reuters

Eksplozija se dogodila u dijelu grada Sadr City koji je uporište nacionalističkog klerika Moqtada al-Sadra, čija je lista pobijedila na parlamentarnim izborima 12. svibnja



Više od 18 osoba ubijeno je a njih više od 90 ranjeno u eksploziji u Bagdadu, izvjestio je u srijedu izvor iz iračke policije.


Izvor iz policije naveo je da eksplodirala municija koja je bila sakrivena u džamiji, a do eksplozije je došlo prilikom njenog prenošenja u automobil koji je bio parkiran u blizini. Fotografije s mjesta eksplozije pokazale su uništeni automobil i zgradu, kao i plač rodbine žrtava.


Glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova je u kratkoj izjavi rekao kako je eksplozija rezultat detonacije municije te da su snage sigurnosti pokrenule istragu. Ranije je državna televizija citirala njegovu izjavu u kojoj je eksploziju opisao kao »terorističku agresiju na civile«.




Eksplozija se dogodila u dijelu grada Sadr City koji je uporište nacionalističkog klerika Moqtada al-Sadra, čija je lista pobijedila na parlamentarnim izborima 12. svibnja. Inače, irački Parlament je u srijedu naložio nacionalno prebrojavanje glasova. U svibnju su dvije improvizirane bombe bačene na sjedište iračke Komunističke partije, koja je dio Sadrinog bloka.