Uhićeno sedam dužnosnika FIFA-e

Švicarska blokirala “sumnjive” račune

Hina

Reuters

Reuters

Kako prenose švicarski mediji, FOJ je blokirao račune za koje se sumnja da je preko njih tekao novac za podmićivanje



ZURICH  Švicarsko ministarstvo pravosuđa (FOJ) blokiralo je račune u nekoliko banaka nakon današnjeg privođenja dužnosnika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) optuženih za umiješanost u korupciju.


Kako prenose švicarski mediji, FOJ je blokirao račune za koje se sumnja da je preko njih tekao novac za podmićivanje.


»U skladu sa zahtjevima američkog pravosuđa, FOJ je zatražio blokadu računa u nekoliko banaka kroz koje je tekao koruptivni novac, kao i zapljenu nekih dokumenata,« poručili su iz FOJ-a.




Švicarska policija je danas na zahtjev američkih vlasti uhitila sedmoricu visokih dužnosnika FIFA-e u hotelu u Zurichu zbog sumnji u umiješanost u korupciju.


Među uhićenima su dvojica dopredsjednika FIFA-e – Jeffrey Webb s Kajmanskih otoka i Eugenio Figueredo iz Urugvaja, navodi švicarska policija. I ostala petorica uhićenih po nalogu ministarstva pravosuđa SAD-a su s američkog kontinenta.


Pritvoren je član Izvršnoga odbora FIFA-E Eduardo Li iz Kostarike, djelatnik FIFA Julio Rocha iz Nikaragve, ataše predsjednika CONCACAF-a Costas Takkas s Kajmanskih otoka, nekdašnji dopredsjednik FIFE Jack Warner iz Trinidada i Tobaga, te predsjednik Brazilskoga nogometna saveza Jose Maria Marin.


Privedeni dužnosnici FIFA-e optuženi su za primanje mita u vrijednosti većoj od 100 milijuna dolara.