Hospitaliziran iz predostrožnosti

Suprug kraljice Elizabete u bolnici zbog infekcije

Hina

Reuters

Reuters

Dok se kraljica priprema za tradicionalni govor kojim će započeti zasjedanje parlamenta, princ Filip (96) primljen je u bolnicu »Kralj Edvard VII.« u Londonu »iz opreza, zbog infekcije povezane s prethodnom bolesti«, rekao je glasnogovornik



LONDON Princ Filip, suprug britanske kraljice Elizabete II., smješten je u utorak navečer u bolnicu »iz opreza« zbog infekcije, rekao je u srijedu glasnogovornik Buckinghamske palače.


Dok se kraljica priprema za tradicionalni govor kojim će započeti zasjedanje parlamenta, princ Filip (96) primljen je u bolnicu »Kralj Edvard VII.« u Londonu »iz opreza, zbog infekcije povezane s prethodnom bolesti«, rekao je glasnogovornik.


»Princ Filip dobro se drži i razočaran je što će propustiti ceremoniju otvaranja parlamenta i konjičke utrke Royal Ascot«, rekao je.


Princ Charles, sin kraljice i prestolonasljednik, pratit će kraljicu u parlamentu. Ona je »sa svime upoznata i sudjelovat će na utrkama Royal Ascot ovog poslijepodneva kako je i predviđeno«, rekao je glasnogovornik.Princ Filip najavio je početkom svibnja da će na jesen otići u mirovinu.

Njemačkog podrijetla, Filip potječe iz grčke i danske kraljevske obitelji, a rođen je na Krfu 10. lipnja 1921. Elizabetu je upoznao kada je imao 18 godina, a ona 13. Vjenčali su se 20. studenoga 1947.