Očekuje se žalba

Sudac u Teksasu blokirao Obamin imigracijski plan

Hina

Reuters

Reuters

Sudac u Teksasu privremeno je blokirao uredbe američkog predsjednika Baracka Obame o zaštiti milijuna ilegalnih imigranata u SAD-u, dajući za pravo tvrdnjama 26 država da je Obama prekoračio svoje ovlasti



WASHINGTON – Sudac u Teksasu privremeno je blokirao uredbe američkog predsjednika Baracka Obame o zaštiti milijuna ilegalnih imigranata u SAD-u, dajući za pravo tvrdnjama 26 država da je Obama prekoračio svoje ovlasti.


Bijela kuća objavila je u utorak da će se ministarstvo pravosuđa žaliti na odluku suca Andrewa Hanena iz Brownsvillea, grada uz granicu s Meksikom.    Hanen je ranije iskazivao mišljenja koja su bila kritična prema Obaminim imigracijskim zakonima. O žalbi na njegovu privremenu odluku odlučivat će sud u New Orleansu.Hanen je blokirao saveznu vladu da provede Obamine uredbe objavljene 20. studenoga prošle godine.

»Odluka suca Hanena s pravom sprječava predsjednika da prekorači svoje ovlasti«, rekao je republikanski guverner Teksasa Greg Abbot čija je država uložila tužbu.Prema Obaminim uredbama, 4.7 milijuna od jedanaest milijuna ilegalnih imigranata moglo bi ostati u SAD-u bez straha od deportacije.


Glavni im je cilj pomoći 4.4 milijuna ljudi čija djeca su legalni državljani SAD-a ili imaju dozvolu stalnog boravka.