Još jedan hladni rat?

Stoltenberg najavio konstruktivnu politiku: NATO ne želi novu utrku u naoružanju s Rusijom

Hina

foto: REUTERS

foto: REUTERS

Ne želimo novu utrku u naoružanju, usredotočujemo se na odgovor koji bi bio odlučan i predvidljiv ali i odmjeren i defanzivan", izjavio je Stoltenberg odgovarajući na pitanja novinara pored kanadskog premijera Justina Trudeaua u Ottawi.



OTTAWA – NATO ne želi novu utrku u naoružanju s Rusijom, izjavio je u srijedu njegov glavni tajnik Jens Stoltenberg, usred širenja novih napetosti između Istoka i Zapada nakon trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala u V. Britaniji.


“Ne želimo novu utrku u naoružanju, usredotočujemo se na odgovor koji bi bio odlučan i predvidljiv ali i odmjeren i defanzivan”, izjavio je Stoltenberg odgovarajući na pitanja novinara pored kanadskog premijera Justina Trudeaua u Ottawi.


“Ne želimo novi hladni rat”, kazao je on. “Rusija je ovdje da ostane, Rusija je naš susjed, dakle, nastavit ćemo se truditi održavati konstruktivniji odnos s Rusijom”.




Stoltenberg je izjavu dao kad su ga pitali o mogućnosti novih sankcija od strane zemalja NATO-a protiv Moskve kao reakciju na trovanje bivšeg špijuna Sergeja Skripala i njegove kćeri Julije 4. ožujka u Salisburyju, na jugozapadu Engleske.