Američki slučaj

Starica pucala u sina: Opasno je roditelja tjerati u dom

Hina

Ana Mae Blessing / Foto Maricopa County Sheriff's Office

Ana Mae Blessing / Foto Maricopa County Sheriff's Office

Ana Mae Blessing (92) je istražiteljima nakon uhićenja rekla da je sakrila dva pištolja u džepovima haljine i da je u sina u njegovoj spavaćoj sobi ispalila više metaka, objavio je šerif okruga Maricopa u pisanu izvješću.



PHOENIX Vremešna Amerikanka optužena je da je iz vatrenog oružja pucala u svojeg 72-godišnjeg sina zbog njegovih planova da je smjesti u dom za starije i nemoćne, što se njoj nikako nije svidjelo te je uhićena pod sumnjom za ubojstvo, rekla je policija.


Ana Mae Blessing (92), odvedena je u ponedjeljak iz svojeg doma u predgrađu Phoenixa koji je dijelila sa sinom, a određena joj je jamčevina od 500.000 dolara, rekle su sudske vlasti.


Nije uložila žalbu za vrijeme kratkog pojavljivanja pred sudom i nije jasno hoće li zadržati odvjetnika.




Blessing je istražiteljima nakon uhićenja rekla da je sakrila dva pištolja u džepovima haljine i da je u sina u njegovoj spavaćoj sobi ispalila više metaka, objavio je šerif okruga Maricopa u pisanu izvješću.


Osumnjičena je rekla istražiteljima da je pokušala naciljati i njegovu 57-godišnju djevojku , ali ona joj je uspjela oduzeti oružje, nastavlja šerif.


Blessing je sjedila u naslonjaču kad su došli policajci i odveli je u pritvor, nakon što je odbila napustiti kuću.


Starica je istražiteljima otkrila razloge nemilog događaja. Objasnila je da ju je sin planirao smjestiti u dom, jer mu je bilo teško živjeti s njom.


Pištolji iz kojih je pucala nisu bili u upotrebi 50 godina.