Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. prosinca 2019.
Još jedna nesreća u susjedstvu

Spasilački helikopter pao u Italiji; Poginuli svi članovi posade

foto: Reuters
foto: Reuters
Autor:
Objavljeno: 24. siječanj 2017. u 14:21 2017-01-24T14:21:00+01:00

»Pao je helikopter sa šest osoba. Letio je u pomoć na skijalište. Nije povezan s lavinom niti potresom«, izjavio je glasnogovornik policijske uprave.

RIM – Svih šest osoba koje su se nalazile u spasilačkom helikopteru koji je pao u utorak ujutro u talijanskoj regiji Abruzzu poginulo je, objavila je policijska uprava Aquile. 

»Poginulo je šest osoba. Spasilačke ekipe koje su stigle do olupine letjelice pronašle su na više mjesta u snijegu tijela poginulih osoba«, izjavio je glasnogovornik policije.
Srušeni helikopter bio je u misiji evakuacije jedne osobe ozlijeđene u skijalištu Campo Felice i nije bio uključen u spašavanje nakon velikih snježnih padavina prošlog tjedna, potresa i smrtonosne lavine u srijedu u tom području.

»Pao je helikopter sa šest osoba. Letio je u pomoć na skijalište. Nije povezan s lavinom niti potresom«, izjavio je ranije glasnogovornik policijske uprave.
Letjelica je uputila signal da pada i svjedoci su rekli da su čuli jaku eksploziju.

U zadacima tog tipa, spasilački helikopteri koji se odazivaju na broj telefona 118 kreću s ekipom od pet osoba – dva pilota, liječnik, medicinska sestra i alpski spasioc.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.