Uhićen muškarac

Španjolska policija spriječila atentat na premijera Sancheza

Hina

Reuters

Reuters

Katalonska policija na Twitteru je objavila da je uhićen čovjek koji je namjeravao ubiti Sancheza te da su u njegovom domu pronađene velike količine oružja



MADRID Španjolska je policija spriječila planirani napad na premijera Pedra Sancheza, potvrdile su lokalne vlasti u četvrtak.


Katalonska policija na Twitteru je objavila da je uhićen čovjek koji je namjeravao ubiti Sancheza te da su u njegovom domu pronađene velike količine oružja.


Muškarac je uhićen prije tri tjedna u katalonskom gradu Terrassi pod sumnjom da planira izvršiti atentat na premijera, izjavili su iz policijske uprave u Barceloni.




Smatra se da je muškarac htio osvetu za planove španjolske vlade da ekshumira i premjesti tijelo bivšeg španjolskog diktatora Francisca Franca. Franco je od svoje smrti 1975. pokopan u mauzoleju u Dolini palih nedaleko od Madrida.


Uhićeni 63-godišnji muškarac imao je dozvolu za nošenje oružja koje je pronađeno u njegovom domu. Policija je pronašla 16 komada različitog vatrenog oružja, među kojima su bili snajperi i automatske puške. Muškarac je radio za privatnu zaštitarsku tvrtku.


Prema medijskim navodima, muškarac je na društvenim mrežama najavio svoje planove da ubije Sancheza.


Osumnjičenik je izveden pred sud i trenutno se nalazi u zatvoru u Terrassi, rekla je glasnogovornica katalonskog ministarstva pravosuđa za dpa.