Nasilni prosvjedi

Šokantni prizori iz Čilea: Policajka u agoniji nakon što su ju zapalili molotovljevim koktelom

Portal Novilist.hr

Fotografije: Reuterrs

Fotografije: Reuterrs



SANTIAGO Fotoreporteri Reutersa snimili su dramatične fotografije na prosvjedima u čileanskom gradu Santiago, gdje su okupljeni građani bacali molotovljeve koktele, kojima su zapalili jednu policijsku službenicu. Fotografije Jorgea Silve zabilježile su agoniju ozlijeđene žene, dok joj kolege pokušavaju pomoći, gaseći vatru protupožarnim aparatima, ali i golim rukama.


Do sukoba je došlo na trgu Plaza Italia, nedaleko stanice metroa Baquedano, a okupljeni policajci potom su se s prosvjednicima obračunavali suzavcem i vodenim topovima. U incidentu su ozlijeđene dvije službenice tamošnje specijalne policije: Abigail Catalina Aburto Cardenas (20) i Maria Jose Hernandez Torres (25).


U bolnici ih je obišao ministar unutarnjih poslova Gonzalo Blumel, koji je osudio napad kao čisto nasilje koje nema veze s legitimnim zahtjevima prosvjednika.




– Nasilno i kukavički napali su dvije policijske službenice koje su bile angažirane na osiguravanju sigurnosti naših sugrađana, rekao je Blumel.


Čile već dva tjedna potresaju sukobi i masovne demonstracije protiv vlasti, u kojima je ozlijeđeno oko 1.650 građana i 800 policajaca, prema podacima čileanskih organizacija za ljudska prava.