Nevrijeme

Snježna oluja paralizirala istok Kanade, šest mrtvih

Hina

Reuters

Reuters

Lančani sudari, poremećen promet, zatvorene škole izazvala je snježna oluja koja je nakon sjeveroistoka Sjedinjenih Država zahvatila polovicu istoka Kanade, gdje je umrlo šest osoba, a snijeg je nastavio padati u srijedu



MONTREAL Lančani sudari, poremećen promet, zatvorene škole izazvala je snježna oluja koja je nakon sjeveroistoka Sjedinjenih Država zahvatila polovicu istoka Kanade, gdje je umrlo šest osoba, a snijeg je nastavio padati u srijedu.  


Snježni pokrivač do 70 centimetara pokrio je neka južna područja Quebeca, u Montrealu je dosegnuo između 35 i 45 cm, a nastavio je padati u srijedu na sjeveru te države, kao i u Novom Brunswicku te uz atlantsku obalu.


Oluja pojačana vjetrovima između 100 i 140 km/sat harala je prolazom između juga Quebeca i sjevera države New York.




Zbog nekoliko lančanih sudara autoceste su bile zatvorene u srijedu i više od 300 vozila ostalo je blokirano gotovo 12 sati na prilazima zračnoj luci u Montrealu.


Zahvaćena mećavom dvojica muškaraca pronađena su mrtva u njihovu vozilu u srijedu potpunom pokrivenim snijegom. Jedan od njih zvao je hitnu službu, zbog čega je počela potraga, ali bezuspješno. Još su dvije osobe poginule u prometnim nesrećama, a jedan 58-godišnjak umro je pogođen ralicom.

Na autocesti između Toronta i Montreala blizu Kingstona u sudaru je poginuo vozač kamiona.


Nakon tisuća letova otkazanih u utorak U Sjedinjenim Državaa i u Kanadi, kaotično stanje u zračnim lukama Kanade nastavilo se u srijedu poslije podne.


Škole su bile zatvorene, a u Quebecu je gotovo 70.000 kućanstava ostalo bez struje.