Skandal

Službenik banke na upit klijentice o pozajmici odbrusio: “Sve vegane treba opaliti šakom u lice”

P. N.

Photo/Pixabay

Photo/Pixabay

Banka se ispričala uz objašnjenje da je zahtjev klijentice odbijen zbog nedovoljnog iznosa na računu. 



Jedna se banka u Engleskoj našla usred optužbi da su odbili dati zajam klijentici, zbog toga što je veganka. Korisnica je 23. siječnja nazvala banku NatWest da se raspita o pozajmici koja joj je potrebna zbog pohađanja tečaja za nutricioniste. Kad je putem telefonskog razgovora sa službenikom banke izjavila da je veganka, službenik joj je odbrusio da “sve veganke treba šakom opaliti u lice”.


“Rekla sam mu da sam aktivna veganka, a on je nastavio govoriti da sve vegane treba opaliti u lice. Pitala sam ga što misli s time, a on je rekao da misli na aktiviste koji kredom crtaju slike životinja i onda pišu da su nam one prijatelji, a ne hrana, na pločnike. Rekao je da vegani to rade u mjestu gdje on živi i tako nameću svoja uvjerenja ostalima”, izjavila je potresena žena za Telegraph.


Žena je nakon razgovora bila šokirana i zgrožena, prenosi Telegraph. “Moja obitelj i ja smo odlučili postati vegani nakon što je moja kćer morala na pregled kod specijalista za rak, što je bilo užasno teško. Kad vam netko kaže da želi udariti vegane u lice, to nije napad samo na mene, već i na moju djecu. Da smo razgovarali o mojoj vjeri, zasigurno ne bi došlo do takvog komentara”, požalila se majka iz Bristola.




Glasnogovornik banke se ispričao, a protiv službenika će se pokrenuti unutarnja istraga. “Užasno nam je žao zbog načina na koji je naša klijentica tretirana od strane zaposlenika. Ispričavamo se za stres koji je njegovo ponašanje prouzročilo. Komentar je potpuno neprimjeren i pokrenuli smo disciplinski postupak. Razgovarat ćemo s korisnicom kad joj to bude odgovaralo, da joj se ispričamo i pokušamo ponovno izgraditi naš odnos”, prenosi britanski Telegraph.