Strava u obiteljskoj kući

Slovenska policija otkrila pojedinosti dvostrukog ubojstva na Krasu: Odrubio glave bratu i baki i spalio ih u peći

Hina

Foto: Dejan Javornik/Delo

Foto: Dejan Javornik/Delo

Oba brata živjela su s bakom koja ih je i odgojila nakon što ih je u djetinjstvu ostavila majka, navode slovenski mediji, tražeći uzroke groznog zločina u možebitnim psihološkim traumama. Motivi zločina još se utvrđuju. Neki mediji iznose pretpostavke da je u obitelji došlo do svađe oko nasljedstva



LJUBLJANA Slovenska policija iznijela je u srijedu neke užasne pojedinosti o dvostrukom ubojstvu koje se u ponedjeljak dogodilo u selu Lukovec na slovenskom Krasu.


Načelnik sektora kriminalističke policije u Kopru Dean Jurič rekao je na konferenciji za novinare da je 35-godišnji muškarac ubio svog četiri godine mlađeg brata i svoju 80-godišnju baku, »očistio« neke tragove, te nakon više sati nazvao policiju i odmah im priznao što je učinio.


Osumnjičenik za dvostruko ubojstvo nalazi se u pritvoru i određen mu je branitelj po službenoj dužnosti, a danas bi ga trebao saslušati i sudac istrage. Za dvostruko ubojstvo, izvedeno na posebno okrutan način, prijeti mu maksimalna zatvorska kazna, a do sada nije imao nikakav policijski dosje.




Policija je i službeno potvrdila neke grozne pojedinosti koje su u utorak, pozivajući se na izvore iz istrage, objavili neki mediji.


Tijela žrtava 35-godišnjeg Marka Abrama, njegova mlađeg brata Marija i bake Marice, nađena su bez glava, u dvjema različitim sobama dvokatnice koja je pripadala ubijenoj. Počinitelj je kriminalistima rekao da je obje glave spalio u peći nakon zločina, a prije telefonskog poziva policiji neke je tragove krvi počistio.


Žrtve su ubijene »hladnim oružjem«, vjerojatno sjekirom, potvrdili su slovenski kriminalisti koji su kao nikada bili potreseni onim što su vidjeli na mjestu zločina, makar se u svom poslu susreću sa svakakvim situacijama.


Baku i mlađeg brata Abram je ubio »hladnim oružjem«, vjerojatno sjekirom, potvrdila je policija koja nastavlja s istragom.


Oba brata živjela su s bakom koja ih je i odgojila nakon što ih je u djetinjstvu ostavila majka, navode slovenski mediji, tražeći uzroke groznog zločina u možebitnim psihološkim traumama.


Motivi zločina još se utvrđuju. Neki mediji iznose pretpostavke da je u obitelji došlo do svađe oko nasljedstva, što je možda bio okidač za nezabilježeni masakr, koji je šokirao sve susjede  i širu slovensku javnost.