Mjere predostrožnosti

Slovenija preporučuje oprez zbog koronavirusa na sjeveru Italije

Hina

foto: Reuters

foto: Reuters

Ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je u nedjelju da svima koji su trenutno u Italiji savjetuje oprez prilikom povratka u domovinu. Onima koji namjeravaju u Italiju preporuča  se pak da  potraže ažurne informacije o stanju i  uvedenim mjerama koje su na snazi u odredištu njihova puta



LJUBLJANA Slovenija je svojim državljanima koji putuju u Italiju ili se iz nje vraćaju preporučila oprez zbog pojave koronavirusa u nekim pokrajinama na sjeveru te zemlje zadnjih dana.


Ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je u nedjelju da svima koji su trenutno u Italiji savjetuje oprez prilikom povratka u domovinu. Onima koji namjeravaju u Italiju preporuča  se pak da  potraže ažurne informacije o stanju i  uvedenim mjerama koje su na snazi u odredištu njihova puta.


U Italiji je do sada zabilježeno više od stotinu  inficiranih  novim koronavirusom. Najviše ih  je na sjeveru Italije, u pokrajinama Lombardija i Veneto, a po nekoliko je slučajeva u pokrajinama Emilia-Romagna, Lacij i Pijemont.




Zbog širenja virusa u Lombardiji i Venetu otkazane su sportske priredbe i uveden poseban prometni režim.


Pokrajina Furlanija-Julijska krajina koja na istoku graniči sa Slovenijom za sada ne planira otkazivanje sportskih i drugih događaja, javljaju slovenski mediji.