Islamisti u SAD-u

Šestorica uhićena u Minnesoti i optužena za urotu u pokušaju da se pridruže IS-u

Hina

Šest muškaraca iz američke države Minnesote u ponedjeljak je optuženo za urotu i pokušaj nabave materijala i opreme za terorističku grupu nakon što su se navodno pokušali pridružiti Islamskoj državi, izvijestilo je u ponedjeljak američko ministarstvo pravosuđa.



WASHINGTON  Šest muškaraca iz američke države Minnesote u ponedjeljak je optuženo za urotu i pokušaj nabave materijala i opreme za terorističku grupu nakon što su se navodno pokušali pridružiti Islamskoj državi, izvijestilo je u ponedjeljak američko ministarstvo pravosuđa.


Četvorica muškaraca, trojica u dobi od 19 godina i jedan dvadesetgodišnjak, uhićeni su u nedjelju u Minneapolisu, a još dvojica dvadesetjednogodišnjaka uhićena su u San Diegu.


Ministarstvo pravosuđa objavilo je da je skupina muškaraca deset mjeseci djelovala u okviru grupe koja se želi pridružiti Islamskoj državi te je kontaktirala s još jednim muškarcem iz Minnesote Abdijem Nurom, koji se već pridružio IS-u u Siriji.




Novačenje stranih boraca u redove Islamske države razlog je za bojazan u Sjedinjenim Državama i ostalim zemljama, koje strahuju da bi ti muškarci mogli predstavljati terorističku prijetnju njihovim državama.