Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1n
Sutra: 4° 4° 1n
22. siječnja 2020.
Kriza se zaoštrava

Seehofer ponudio ostavku na ministarsku funkciju i na dužnost šefa CSU-a u Bavarskoj?

Autor:
Objavljeno: 2. srpanj 2018. u 7:15 2018-07-02T07:15:00+02:00

Njemačka premijerka Merkel i ministar unutarnjih poslova Seehofer spore se oko njegova plana da, ukoliko se na razini Europske unije ne postigne "neki prihvatljivi plan", počne odbijati tražitelje azila na njemačkoj granici, ako su se prije toga registrirali u nekoj drugoj zemlji Europske unije

MÜNCHEN Njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer ponudio je ostavku na tu, kao i na dužnost šefa bavarske Kršćansko-socijalne unije (CSU) na zatvorenom sastanku predsjedništva stranke, rekli su u nedjelju navečer izvori iz CSU-a.

Ti izvori tvrde da Seehofer još nije podnio ostavku i da ga neki u stranci pokušavaju od toga odvratiti.

Seehofer potiče kancelarku Angelu Merkel na pooštravanje useljeničke politike.

Seehofer je ranije kazao je kako njegovi bavarski konzervativci neće pokušati srušiti njemačku koalicijsku vladu ili svrgnuti kancelarku Merkel. 

Merkel i Seehofer spore se oko njegova plana da, ukoliko se na razini Europske unije ne postigne "neki prihvatljivi plan", počne odbijati tražitelje azila na njemačkoj granici, ako su se prije toga registrirali u nekoj drugoj zemlji Europske unije.

Spor je gurnuo veliku njemačku koaliciju sklopljenu prije samo tri mjeseca u krizu i oslabio konzervativnu čelnicu koja je gotovo 13 godina na funkciji premijerke i sada njemački dužnosnici nastoje postići dogovore s pojedinačnim zemljama EU-a.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.