Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. prosinca 2019.
Neobična avantura

Sedmogodišnjakinja pobjegla roditeljima i neopaženo se ukrcala u zrakoplov

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 1. studeni 2017. u 11:22 2017-11-01T11:22:58+01:00

Mlada avanturistkinja uspjela je neopaženo proći pokraj zaposlenih na sigurnosnoj provjeri, a potom se utopila u mnoštvu putnika na putu prema zrakoplovu, hineći da traži roditelje. Uspjela je ući u zrakoplov, no ondje ju je opazila i zaustavila stjuardesa te je, nakon nekoliko postavljenih pitanja, predala policiji zračne luke

ŽENEVA Sedmogodišnjakinja koja je pobjegla roditeljima nedaleko od glavne ženevske željezničke postaje uspjela se ukrcati na vlak za ženevsku zračnu luku, odvesti se do nje te ukrcati u zrakoplov unatoč tomu što nije imala boarding kartu.

Roditelji su odmah alarmirali švicarsku policiju koji su pratili njezin »bijeg« uz pomoć sigurnosnih video-kamera, rekao je glasnogovornik zračne luke Bertrand Staempfli.

Mlada avanturistkinja uspjela je neopaženo proći pokraj zaposlenih na sigurnosnoj provjeri, a potom se utopila u mnoštvu putnika na putu prema zrakoplovu, hineći da traži roditelje.

Uspjela je ući u zrakoplov, no ondje ju je opazila i zaustavila stjuardesa te je, nakon nekoliko postavljenih pitanja, predala policiji zračne luke.

Staempfli je otkrio da je riječ o francuskom zračnom prijevozniku i da se mlada bjegunka zaputila prema Francuskoj.

U priopćenju ženevske zračne luke stoji kako će pojačati sigurnosna pravila kada je posrijedi ukrcaj putnika u zrakoplove nakon »incidenta koji se ni u kojem slučaju nije smio dogoditi«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.