Učenici u posjetu Beogradu

Sedmogodišnjak Vučiću ponosno izjavio da navija za Rijeku, evo što mu je odgovorio srbijanski predsjednik

Ingrid Šestan Kučić

Aleksandar Vučić, Foto: https://www.facebook.com/vucicaleksandar/

Aleksandar Vučić, Foto: https://www.facebook.com/vucicaleksandar/

Srpskog predsjednika zanimalo je i za koji nogometni klub navijaju njegovi gosti, a sedmogodišnji Tin Popović ponosno je izjavio »Za Rijeku« na što mu je Vučić u šali predložio da razmisli o navijanju za neki malo veći klub



BEOGRAD – Desetero riječkih osnovaca različitih škola danas je primio predsjednik Srbije Aleksandara Vučića, a koliko su riječki učenici oduševili srpskog predsjednika najbolje govori činjenica da ih je pozvao da svoj posjet Beogradu produže za jedan dan kako bi mogli sudjelovati na nogometnoj utakmici Crvena zvezda – Krasnodar.


Riječki učenici, koji u Beogradu borave u organizaciji Srpskog kulturnog društva Prosvjeta te pohađaju Ljetnu školu škole srpskog jezika, istorije i kulture »Sveti Sava«, takav poziv nisu mogli odbiti te su svoj povratak u Rijeku odgodili, a kako kaže potpredsjednik SKD Prosvjeta u Hrvatskoj, Jovica Radmanović, srpski predsjednik ne samo da je riječke goste počastio VIP ulaznicama za utakmicu već snosi sve troškove produljenja boravka u Beogradu.


Vučić je svoje goste počastio i vožnjom po Dunavu, ali i ručkom.




Dodajući kako u Beogradu od prošlog petka u sklopu ljetne škole »Sveti Sava« borave riječki učenici u dobi od 7 do 15 godina Radmanović navodi da je ovo prvi takav posjet riječkih osnovaca, a mahom je riječ o učenicima koji pohađaju radionice Prosvjete, kao i pravoslavni vjeronauk.


U sklopu programa »Sveti Sava« učenici se druže, ali i uče o srpskom jeziku, književnosti i kulturi, a iz Hrvatske uz riječke osnovce u ljetnoj školi sudjeluju i djeca iz Dalmacije.


Tijekom druženja s riječkim učenicima Vučića je posebno razveselilo saznanje da svi njegovi gosti pišu ćirilicom te ih je ispitao što su sve u Beogradu razgledali i kakvi su im utisci.


Ujedno je najavio otvorenje Muzej savremene umetnosti, kao i naredne godine Narodnog muzeja, a kada su njegovi gosti oduševljeno prihvatili ponudu da ostanu još jedan dan u Beogradu Vučić im je obećao da će na utakmici službeni voditelj najaviti njihovo prisustvo na stadionu te će ih pozdraviti 55 tisuća ljudi.


Srpskog predsjednika zanimalo je i za koji nogometni klub navijaju njegovi gosti, a sedmogodišnji Tin Popović ponosno je izjavio »Za Rijeku« na što mu je Vučić u šali predložio da razmisli o navijanju za neki malo veći klub.


“Da to bude neki malo veći klub od Rijeke, Dinama, Hajduka. Znači, ili Zvezda ili Partizan”, našalio se Vučić.