Glavni kolodvor u Ankari

STRAVIČAN SUDAR VLAKOVA: U nesreći turskog brzog vlaka poginulo najmanje devetoro ljudi, a 47 ih je ozlijeđeno

Hina

foto: REUTERS

foto: REUTERS

Nesreća se dogodila u 3:36 h po GMT-u kada je brzi vlak napuštao stanicu i sudario se s lokomotivom koja se vraćala s inspekcije pruge.



ANKARA – Brzi vlak zaletio se u lokomotivu na kolodvoru nedaleko od glavnog grada Turske Ankare, usmrtivši pritom devetero ljudi, a ozlijeđeno je njih 47, objavio je turski ministar prometa Mehmet Cahit Turhan u četvrtak.


Nesreća se dogodila u 3:36 h po GMT-u kada je brzi vlak napuštao stanicu i sudario se s lokomotivom koja se vraćala s inspekcije pruge.


Trojica strojovođa, od kojih su dvojica iz brzog vlaka i jedan iz lokomotive, među smrtno su stradalima, rekao je Turhan. Četvrti strojovođa je ozlijeđen.




Vlak je putovao do Konye, u središnjoj Turskoj, oko 260 kilometara južno od Ankare.


Pokrenuta je i istraga oko uzroka sudara.


Državna agencija Anadolija prethodno je izvijestila kako je vlak nakon sudara s lokomotivom udario u nadvožnjak. Video snimke pokazuju hitne službe kako pokušavaju spasiti ljude iz vagona zarobljenih ispod metalnih olupina nadvožnjaka na željezničkoj stanici Marsandiz, zapadno od Ankare, na kojoj vlak Ankara-Konya ne staje.


Psi tragači su također na mjestu nesreće, no ministar Turhan je rekao kako više nemaju koga pronaći. Stanica Marsandiz udaljena je oko osam kilometara od glavnog kolodvora u Ankari. Nije još poznato pri kojoj brzini se dogodila nesreća.