ŠTO SAD ŽENA IMA S TIM Muškarci u Americi donose odluke o zabrani pobačaja. Tako je bilo i u Wascomu

P. N.

FOTO: screenshot

FOTO: screenshot

- Odlučili smo uzeti stvar u svoje ruke i zabraniti pobačaj. Učinili smo to da zaštitimo svoje gradove i nerođenu djecu, rekao je Mark Lee Dickson, predstavnik inicijative Pravo na život u Istočnom Teksasu.



Vijeće Waskoma u Teksasu, koje sačinjavaju isključivo muškarci, izglasalo je da njihov gradić postane utočište za nerođenu djecu, odnosno da zabranjuju pobačaj na svome području.


Podsjetimo, u Americi je nedavno donesena zabrana pobačaja u Alabami, a ta odluka donesena je zahvaljujući republikanskim glasovima. I u Alabami su odlučili muškarci, 25 bijelih republikanaca.


– Pet muškaraca u Teksasu, u gradskom vijeću Waskoma, glasalo je za pravilnik koji neustavnim proglašava zakon kojim je u ovoj američkoj državi pobačaj legaliziran.




Sam po sebi, čin petorice muškaraca iz Waskoma je protuustavan, a donijeli su ga ohrabreni inicijativama koje pokušavaju progurati zabranu pobačaja u nekoliko američkih država.


– Odlučili smo uzeti stvar u svoje ruke i zabraniti pobačaj. Učinili smo to da zaštitimo svoje gradove i nerođenu djecu, rekao je Mark Lee Dickson, predstavnik inicijative Pravo na život u Istočnom Teksasu.


Pobačaj je trenutačno dozvoljen u 50 američkih saveznih država.