Odgovor borcima za ljudska prava

SPRIJEČENA U BIJEGU? Emirati kažu da šeika Latifa živi u Dubaiju sa svojom obitelji

Hina

Borci za ljudska prava pozvali su UAE da razjasne gdje se nalazi i u kojem je stanju šeika Latifa, nakon što su međunarodni mediji prenijeli vijest da je prisilno vraćena pošto je pokušala pobjeći iz države



DUBAI Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) u ponedjeljak su izjavili da princeza Latifa bint Mohammed al-Maktoum, kći vladara Dubaija, živi kod kuće sa svojom obitelji.


Borci za ljudska prava pozvali su UAE da razjasne gdje se nalazi i u kojem je stanju šeika Latifa, nakon što su međunarodni mediji prenijeli vijest da je prisilno vraćena pošto je pokušala pobjeći iz države.


»Mary Robinson, bivša visoka povjerenica UN-a za ljudska prava i bivša predsjednica Irske, na zahtjev obitelji se 15. prosinca sastala s šeikom Latifom u Dubaiju«, izjavili su iz ministarstva vanjskih poslova UAE-a.




»Fotografirane su tijekom popodneva kojeg su provele zajedno te su fotografije objavljene uz njihov pristanak. Tijekom svog posjeta Dubaiju, Mary Robinson se uvjerila da šeika Latifa dobiva svu potrebnu njegu i podršku.«


»Službeno priopćenje opovrgava lažne navode te pruža dokaze da je šeika Latifa kod kuće i da živi sa svojom obitelji u Dubaiju«, naveli su iz ministarstva.


Iz ministarstva su također izjavili kako su priopćenje ustupili na uvid Uredu visokog povjerenika za ljudska prava u Ujedinjenim narodima.