Neviđena televizijska sramota

SILEDŽIJSKA TV: Vučićevi mediji u obračunu s “unutarnjim neprijateljem”. Čovjeka u prilogu doslovno nazivaju – smradom

P. N.

foto: screenshot

foto: screenshot

Da je situacija s medijima u Srbiji izmaknula kontroli, najbolje govori ovaj prilog lokalne televizije RTV Pančevo, koja u svom prilogu jednog od Vučićevih političkih neistomišljenika i vođu prosvjeda u tom gradu doslovno naziva - smradom. Uopće, ovakav, mafijaški rječnik zaista je rijetko više u medijima, čak i u neuspješnim državama poput Srbije. 



Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić upregnuo je cjelokupnu svoju propagandnu mašineriju, kako bi se obračunao s vođama prosvjeda koji se svake subote odigravaju u gradovima diljem Srbije.


Na nacionalnoj razini Vučićev najjači medijski igrač zloćudni je tabloid Informer, koji oporbenim političarima i aktivistima nevladinih udruga lijepi mete na čela izmišljajući i konstruirajući o njima različite difamirajuće vijesti. 


Srbijanska medijska scena već nekoliko godina tako tone sve dublje i dublje, podijeljena na moćne provladine medije i marginalne medije koji drže stranu opoziciji, ne zato što su pod kontrolom oporbenih političara, nego zato što s njima ujedinjeni u frontu protiv vučićevske politike, koja podrazumijeva zatiranje slobode govora s jedne i konstantne medijske obračune s protivnicima s druge strane. Da je situacija s medijima u Srbiji izmaknula kontroli, najbolje govori ovaj prilog lokalne televizije RTV Pančevo, koja u svom prilogu jednog od Vučićevih političkih neistomišljenika i vođu prosvjeda u tom gradu doslovno naziva – smradom. Uopće, ovakav, mafijaški rječnik zaista je rijetko više u medijima, čak i u neuspješnim državama poput Srbije. 

Ovaj televizijski prilog stoga može biti opomena svima, ne samo u Srbiji, nego i cijelom njezinom susjedstvu, uključujući i Hrvatsku. Ovako to izgleda kad politika potpuno porazi novinarstvo i upregne ga u svoja blatnjava kola. 




POGLEDAJTE VIDEO


foto: screenshot


foto: screenshot