Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
16. prosinca 2019.
Ratni zločinac diže tenzije

ŠEŠELJ JE LAGAO? Srpski ministar tvrdi da se Šešelj nije sukobio s osiguranjem zbog hrvatske zastave

foto: REUTERS
foto: REUTERS
Autor:
Objavljeno: 20. travanj 2018. u 14:32 2018-04-20T14:32:56+02:00

Stefanovićeva izjava potpuno je suprotna jučerašnjoj tvrdnji Vojislava Šešelja na tiskovnoj konferenciji da se, skidajući i gazeći hrvatsku zastavu, hrvao s čak petoricom pripadnika skupštinskog osiguranja.

BEOGRAD - Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da u Skupštini Srbije na dan posjeta hrvatskog parlamentarnog izaslanstva nije bilo nikakvog fizičkog sukoba između zastupnika Vojislava Šešelja i policijskih djelatnika te da ne postoji video-snimka navodnog incidenta koji je prethodio prekidu posjeta izaslanstva Hrvatskog sabora Srbiji.

Stefanović je istodobno opovrgnuo i tvrdnje vođe Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja da se, skidajući i gazeći hrvatsku zastavu, sukobio s petoricom policajaca u civilu iz skupštinskog osiguranja.

"Tamo se uopće nije nalazilo pet-šest ljudi, već jedan čovjek iz MUP-a", rekao je Stefanović novinarima u Beogradu, na skupu upriličenom u povodu predaje donacija iz Njemačke MUP-u Srbije.

Stefanovićeva izjava potpuno je suprotna jučerašnjoj tvrdnji Vojislava Šešelja na tiskovnoj konferenciji da se, skidajući i gazeći hrvatsku zastavu, hrvao s čak petoricom pripadnika skupštinskog osiguranja.

Srbijanski ministar policije eksplicitan je u tvrdnjama da se "nikakav fizički sukob nije dogodio".

On također naglašava kako ulaz u zgradu Narodne skupštine Srbije, u predvorju gdje su stajale državne zastave Srbije, Hrvatske i EU, nije pokriven kamerama i da zato nema snimke navodnog incidenta te da bi o eventualnom sukobu morala postojati službena zabilješka.

"Za sve što se događa kada je policija umiješana postoje službene zabilješke. U ovom slučaju nije bilo fizičkog sukoba", kategorički je novinarima kazao srbijanski ministar policije.

Šešeljeva SRS priopćila je na dan posjeta parlamentarnog izaslanstva Sabora RH Srbiji da je Šešelj u Skupštini Srbije "izgazio hrvatsku zastavu" i psovao izaslanstvo Sabora, nakon čega je su se hrvatski parlamentarci na čelu s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem odlučili prekinuti posjet i vratiti se u Zagreb.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.