Poginulo 40-tak ljudi

SAVJEST U KOMI Nakon željezničke nesreće u Egiptu šest spasilaca kažnjeno zbog selfija

Hina

Reuters

Reuters

Fotografije osoblja hitne medicinske službe koje snima 'selfije' ispred prevrnutih vagona potaknule su gnjev na društvenim mrežama



KAIRO Šestero pripadnika egipatske hitne medicinske službe kažnjeno je zbog toga što su se fotografirali mobitelima na mjestu željezničke nesreće u petak blizu Aleksandrije u kojoj je prema zadnjim podacima 40 osoba poginulo, priopćilo je u subotu navečer ministarstvo zdravstva.


U sudaru dvaju vlakova poginulo je više od 40 ljudi, što je jedna od najtežih željezničkih nesreća u Egiptu zadnjih godina.


Fotografije osoblja hitne medicinske službe koje snima ‘selfije’ ispred prevrnutih vagona potaknule su gnjev na društvenim mrežama.




Korisnik Twittera objavio je komentar u kojemu je napisao da im je »savjest u komi«.


Ravnatelj hitne službe u ministarstvu zdravstva Ahmed al Ansari rekao je za AFP da je šesterim pripadnicima hitne medicinske službe određena disciplinska mjera premještaja u oazu Siva, na zapadu Egipta. Bio je to »neprimjeren postupak«, rekao je.


Rad egipatskih spasilačkih služba bio je dosad cijenjen zbog njihova pomaganja u vrijeme Arapskog proljeća 2011. i nakon toga.