Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
22. siječnja 2019.
Pozvali Amerikance na oprez

SAD upozorio svoje građane na opasnost od terorističkih napada diljem Europe tijekom blagdana

foto Reuters
foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 22. studeni 2016. u 7:11 2016-11-22T07:11:30+01:00

State Department skreće pažnju na navodno "vjerodostojnu informaciju" da tzv. Islamska država, al-Kaida i njihovi suradnici "nastavljaju planirati terorističke napade u Europi, s fokusom na nadolazeće blagdane i s tim povezane događaje"

Američki State Department izdao je u ponedjeljak upozorenje za američke građane na povećani rizik od terorističkih napada diljem Europe tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana.

U upozorenju se poziva Amerikance "budu oprezni na blagdanskim događajima na otvorenome i prigodnim sajmovima" te se ističe kako bi turisti trebali izbjegavati velike gužve, ako je moguće".

State Department skreće pažnju na navodno "vjerodostojnu informaciju" da tzv. Islamska država, al-Kaida i njihovi suradnici "nastavljaju planirati terorističke napade u Europi, s fokusom na nadolazeće blagdane i s tim povezane događaje".

U upozorenju se podsjeća na terorističke napade u Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj i Turskoj ranije tijekom godine.

State Department redovito poziva Amerikance na oprez kada se nalaze u inozemstvu, čemu pribjegava radije nego li ozbiljnom upozorenju da se ne putuje na neko odredište, koje koristi kada je u pitanju neposredna prijetnja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka