Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. prosinca 2019.
'On nije naš car!'

Ruski oporbeni čelnik Navaljni priveden na prosvjedima protiv Putina

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 5. svibanj 2018. u 14:26 2018-05-05T14:26:08+02:00

»Navaljni se pojavio na Trgu Puškinskaja i ubrzo je priveden«, rekao je oporbeni političar Leonid Volkov i dodao »(privođenje) je apsolutno protuzakonito

MOSKVA Ruski oporbeni čelnik Aleksej Navaljni priveden je u subotu pošto je stigao u središte Moskve na prosvjed protiv predsjednika Vladimira Putina, rekao je njegov suradnik.

Dva dana do inauguracije Putina na novi mandat, Navaljni je pozvao svoje pristaše i protivnike Putinove politike da izađu na ulice kako bi prosvjedovali protiv reizbora ruskog predsjednika.

»Navaljni se pojavio na Trgu Puškinskaja i ubrzo je priveden«, rekao je oporbeni političar Leonid Volkov i dodao »(privođenje) je apsolutno protuzakonito.

Ruske vlasti pokušale su spriječiti održavanje prosvjeda uhićenjima u nekoliko gradova i pretresom ureda organizacije Navaljnog.

Prosvjedi su planirani u 90 ruskih gradova pod geslom »On nije naš car!«.

Protukorupcijski aktivist Navaljni zbog ranije sudske osude nije mogao sudjelovati na predsjedničkim izborima u ožujku, na kojima je Putin dobio 77 posto glasova i osvojio četvrti mandat. Putin je na vlasti gotovo dva desetljeća kao predsjednik ili premijer.

Putinova inauguracija održat će se u Moskvi u ponedjeljak.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.