Eksplozija podmornice

Ronici pretražuju indijsku podmornicu, malo nade da će pronaći preživjele

Hina

"Zasad ronioci nisu pronašli preživjele ali još nismo pretražili cijelo plovilo. Nismo primijetili ni tijela u okolnim vodama", kazao je u četvrtak neimenovani visoki dužnosnik mornarice



Ronioci su uspjeli podignuti glavna vrata na palubi a radnici su ispumpavali vodu kako bi mogli na površinu izvući plovilo koje leži na osam metara dubine, objavile su vlasti.


INS Sindhurakshak, vojna podmornica na dizel i električni pogon, nalazila se u pristaništu brodogradilišta u Mumbaiju kad ju je potresla snažna eksplozija u noći s utorka na srijedu. Osamnaest mornara nalazilo se u unutrašnjosti a mornarica je u srijedu navečer objavila da nema znakova života.


“Zasad ronioci nisu pronašli preživjele ali još nismo pretražili cijelo plovilo. Nismo primijetili ni tijela u okolnim vodama”, kazao je u četvrtak neimenovani visoki dužnosnik mornarice.




Brod je pretrpio “vrlo veliku štetu”, kazao je također neimenovani dužnosnik ministarstva pomorstva. “Ispumpavanje vode je u tijeku ali je postignut neznatan napredak”.