Sud u Londonu

Rolfu Harrisu pet godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja djevojčica

Hina

Poznati tv-voditelj i zabavljač Rolf Harris (84) osuđen je u petak na zatvorsku kaznu u trajanju od pet godina i devet mjeseci, nakon što ga je sud u Londonu proglasio krivim za 12 slučajeva seksualnog zlostavljanja četiriju djevojčica u razdoblju dužem od 20 godina



LONDON Poznati tv-voditelj i zabavljač Rolf Harris (84) osuđen je u petak na zatvorsku kaznu u trajanju od pet godina i devet mjeseci, nakon što ga je sud u Londonu proglasio krivim za 12 slučajeva seksualnog zlostavljanja četiriju djevojčica u razdoblju dužem od 20 godina.


Jedna od njegovih žrtava bila je i prijateljica njegove kćeri te sedmogodišnja djevojčica koja je od njega tražila autogram, a tužitelji su izjavili kako smatraju da je Harris, Australac koji je desetljećima živio u Velikoj Britaniji, svoju popularnost u industriji zabave iskoristio kako bi počinio zločine.


»Za počinjene zločine niste pokazali nikakvu grižnju savjesti. Vaša je reputacija potpuno uništena, oduzete su vam sve počasti, no za to možete kriviti samo sebe«, rekao je sudac Nigel Sweeney.




Središnje mjesto u optužnici bio je slučaj zlostavljanja prijateljice Harrisove kćeri koju je napastovao od njezine trinaeste do devetnaeste godine, a jednom se to dogodilo dok je njegova kći spavala u susjednoj sobi.


Jedna od silovanih djevojčica bila je i sedmogodišnjakinja koja je od njega zatražila autogram.


Sudac je također kazao kako su zločini ostavili trajne posljedice na djevojčice te se smatraju još težima zbog činjenice da je Harris iskoristio svoj status slavne i popularne osobe.Prije izricanja presude sud je saslušao iskaze žrtava.