Glumac na sudu

Republikanac zbog šale tuži komičara Sachu Barona Cohena za 95 milijuna dolara

P. N.

Twitter.com

Twitter.com

Cohen već jedno vrijeme upozorava na brojne optužbe o seksualnom zlostavljanju koje su prisutne u Mooreovoj kampanji za Senat.



Roy Moore, bivši republikanski kandidat za američki Senat, podnio je višemilijunsku tužbu protiv glumca i komičara Sache Barona Cohena poznatog po ulogama Borata, Brune i Ali G-ja.


Cohen je u svojoj televizijskoj emisiji nasamario republikanca samo nekoliko mjeseci nakon završetka njegove kampanje.  


Političar se 29. srpnja pojavio u kontroverznoj glumčevoj emisiji pod nazivom „Who is America?“. U satiričnom programu, Cohen koristi koncept sličan onome kojeg je izmislio u „Da Ali G Show“. U jednoj epizodi showa Cohen je, maskiran u izraelskog specijalca, Morrea naveo da se podvrgne testu ”pedofilskog detektora”.


Optužbe za seksualno zlostavljanje




Glumac mu je prvo objasnio kako detektor funkcionira, a nakon što ga je upalio, uređaj je počeo ispuštati zvukove, tako sugerirajući da je republikanac pedofil.


Ovaj „prank“ ima i svoju pozadinu. Cohen već jedno vrijeme upozorava na brojne optužbe o seksualnom zlostavljanju koje su prisutne u Mooreovoj kampanji za Senat.


Moore je ustrajan u višemilijunskoj tužbi, u kojoj se navodi kako je naprava Sache Barona Cohena, kao dio prevare, nastojala razotkriti Moorea kao seksualnog napasnika.


Televizijska kuća Showtime, na kojoj se emisija emitira, ne želi komentirati tužbu, a političarov pravni tim tvrdi da je on iznuđen na glumčevu prijevaru.