Pozlilo mu tijekom rasprave

Ratko Mladić iz sudnice prevezen u bolnicu

Hina

Mladić je slušao unakrsno ispitivanje svjedoka optužbe Davida Harlanda kada je prvo zatražio stanku, a potom i položio glavu na obje ruke. Sudac Alphons Orie pozvao je liječnike, a optuženik je ubrzo izveden iz sudnice



Bivši vojni zapovjednik bosanskih Srba Ratko Mladić u četvrtak je iz haaške sudnice prevezen u bolnicu pošto mu je pozlilo tijekom rasprave, objavila je glasnogovornica Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju Nerma Jelačić.


»Mladić se nije osjećao dobro i prevezen je u bolnicu iz opreza«, kazala je Jelačić. Drugih informacija nije imala, niti je mogla reći kada će suđenje, koje je u četvrtak prekinuto zbog Mladićevih zdravstvenih problema, biti nastavljeno.


Mladić je slušao unakrsno ispitivanje svjedoka optužbe Davida Harlanda kada je prvo zatražio stanku, a potom i položio glavu na obje ruke. Sudac Alphons Orie pozvao je liječnike, a optuženik je ubrzo izveden iz sudnice.




Mladić (70) je optužen za genocid počinjen pokoljem tisuća muslimanskih muškaraca u Srebrenici u srpnju 1995., progon muslimanskog i hrvatskog stanovništva širom BiH, višegodišnju opsadu i teror stanovnika Sarajeva i uzimanje pripadnika mirovnih snaga UN-a za taoce. Uhićen je u Srbiji u svibnju prošle godine, a suđenje mu je počelo u svibnju ove godine.